U bent hier

Blog

Healthdata.be coördineert work package “NGS dataregistratie, storage en management”

01.07.2016. Moleculaire detectie vormt nu reeds een integraal deel binnen de klinische diagnostiek in de oncologie. De opkomst van geavanceerde moleculaire technologieën maakt het bovendien mogelijk in een aantal gevallen een behandeling te optimaliseren door rekening te houden met de individuele, moleculaire DNA-kenmerken van de tumor en van de patiënt zelf.

Lees meer

Healthdata.be neemt deel aan de 3e Joint Action van het European network for health technology assessment (EUnetHTA)

01.07.2016. Het healthdata.be-team neemt samen met het Federaal Kenniscentrum voor de Gezondheidszorg (KCE) en het Rijksinstituut voor ziekte- en invaliditeitsverzekering (RIZIV) deel aan de 3e Joint Action van het European network for health technology assessment (EUnetHTA).

Lees meer

Samenwerking Kankerregister - Laboratoria voor pathologische anatomie - Healthdata.be

27.05.2016. Geachte Dokter, Geachte professor, Graag informeren wij u over de nieuwe samenwerking tussen Healthdata.be, de Stichting Kankerregister en de pathologen voor de datacollectie en -transfer vanuit de laboratoria naar het Kankerregister. Het Actieplan e-Gezondheid 2013-2018 (zie bijlage) dat nauw aansluit bij de beleidsprioriteiten van de Minister van Sociale Zaken en Volksgezondheid, Maggie De Block, wordt hiermee ook gedeeltelijk geïmplementeerd.

Lees meer

Healthdata.be maakt deel uit van de “Industrial Advisory Board” van het ACCUMULATE-project

01.05.2016. Healthdata.be maakt deel uit van de “Industrial Advisory Board” van het project “Acquiring Crucial Medical information Using Language Technology” (ACCUMULATE).

Lees meer

Healthdata.be: voor een gestandaardiseerde en gebruiksvriendelijke registratie van gezondheidsgegevens

04.11.2015. Het RIZIV en het Wetenschappelijk Instituut Volksgezondheid (WIV) hebben een overeenkomst gesloten voor de standaardisatie van de registratie van bepaalde gezondheidsgegevens via Healthdata.be, een efficiënt en streng beveiligd internetplatform.

Lees meer

Naar een vereenvoudigde en veilige registratie van gezondheids- en gezondheidszorggegevens

17.07 2015. Het Rijksinstituut voor Ziekte- en Invaliditeitsverzekering (RIZIV) en het Wetenschappelijk Instituut Volksgezondheid (WIV) sloten recentelijk een overeenkomst over de registratie, bewaring en ter beschikking stelling van gezondheids- en gezondheidszorggegevens voor wetenschappelijk onderzoek. 

Lees meer

Niet gevonden wat u zoekt? Contacteer ons via het healthdata support center.

Read more