U bent hier

Over Sciensano

De activiteiten van Sciensano (voorheen het Wetenschappelijk Instituut Volksgezondheid; WIV-ISP) passen binnen het wettelijke kader en de prioriteiten van de federale minister van Volksgezondheid en de voorzitter van de FOD Volksgezondheid, Veiligheid van de Voedselketen en Leefmilieu. Onze missie is meer specifiek 'Wetenschap ten dienste van de Volksgezondheid, de Veiligheid van de Voedselketen en het Leefmilieu'.

Sciensano ondersteunt het gezondheidsbeleid door wetenschappelijk onderzoek, expertadvies en dienstverlening. Wij formuleren op wetenschap gebaseerde aanbevelingen en oplossingen omtrent prioriteiten voor een proactief gezondheidsbeleid op Belgisch, Europees en internationaal vlak.

Wij schatten de gezondheidssituatie en gezondheidsindicatoren in op basis van up-to-date expertmethodes die wij ontwikkelen, evalueren en toepassen binnen een gevalideerd kwaliteitssysteem.

Wij werken geavanceerde oplossingen uit voor de diagnose, preventie en behandeling van bestaande en opkomende ziekten en voor de identificatie en preventie van andere gezondheidsrisico’s, inclusief die uit het milieu.

Lees ook

Lees hier meer over de missie van Sciensano.

 

Niet gevonden wat u zoekt? Contacteer ons via het healthdata support center.

Read more