U bent hier

Healthdata.be coördineert work package “NGS dataregistratie, storage en management”

01.07.2016. Moleculaire detectie vormt nu reeds een integraal deel binnen de klinische diagnostiek in de oncologie. De opkomst van geavanceerde moleculaire technologieën maakt het bovendien mogelijk in een aantal gevallen een behandeling te optimaliseren door rekening te houden met de individuele, moleculaire DNA-kenmerken van de tumor en van de patiënt zelf.

Op vraag van het terrein en in opdracht van de verantwoordelijken voor het gezondheidsbeleid heeft het WIV-kankercentrum in samenwerking met het KCE een haalbaarheidsstudie uitgevoerd rond de huidige klinische bruikbaarheid van NGS gen-panel testen in de routinezorg.

Op basis van deze studie en in lijn met de voorstellen geformuleerd binnen de thematische werkgroep ‘Gepersonaliseerde geneeskunde’, zoals weerhouden door het Coördinatieplatform van het WIV-kankercentrum (25 November 2014) werden een ‘Roadbook’ uitgewerkt met de acties nodig voor een optimale integratie van deze nieuwe technologie binnen de oncologische routine over een totale periode van 5 jaar. Dit voorstel werd aanvaard door de Minister van Volksgezondheid en binnen een conventie met het RIZIV-INAMI uitgewerkt.

Het healthdata.be-team neemt de coordinatie op van het work package “NGS dataregistratie, storage en management”.

Nuttige links

Kankercentrum (WIV-ISP)

Niet gevonden wat u zoekt? Contacteer ons via het healthdata support center.

Read more