U bent hier

Kalydeco-project krijgt machtiging van Sectoraal Comite Gezondheid

Kalydeco is een geneesmiddel van producent Vertex Pharmaceuticals tegen mucoviscidose. Als onderdeel van de terugbetalingsvoorwaarden voor het geneesmiddel legt het RIZIV aan de producent Vertex Pharmaceuticals (in het kader van artikel 81 van het koninklijk besluit van 21 december 2001), een registratie op van gecodeerde persoonsgegevens die de gezondheid betreffen. Het healthdata.be-platform zal hierbij instaan voor de technische uitvoering.

Aan de hand van de gecodeerde persoonsgegevens dient Vertex Pharmaceuticals verslagen op te stellen die bestemd zijn voor het RIZIV en die moeten toelaten om de terugbetaling van het geneesmiddel te evalueren, aan de hand van volgende vragen: - Wat is het (lange termijn) effect op de ziekteprogressie, op het gebruik van standaard therapieën, op de nood voor longtransplantatie en op de mortaliteit? - Wat is de werkelijke vermindering van het gebruik van antibiotica en hospitalisaties? - Wat is het effect op de verbetering van de overleving? Aan de hand van deze informatie beoogt het RIZIV een Pay for Performance systeem uit te werken in het licht van de verlenging van de overeenkomst tot terugbetaling voor Kalydeco.

Nuttige links

  • Beraadslaging nr. 16/063 van 21 juni 2016 betreffende de verwerking van gecodeerde persoonsgegevens die de gezondheid betreffen via het Healthdata-platform in het kader van de terugbetalingsvoorwaarden voor het geneesmiddel Kalydeco, opgelegd door het RIZIV.

Niet gevonden wat u zoekt? Contacteer ons via het healthdata support center.

Read more